2018. szeptember 16., vasárnap

2018. 09. 16. Szentháromság utáni tizenhatodik vasárnap Igehirdető:Hajduch-Szmola Patrik, Pogány

A világban annyi vigasztalásra szoruló ember van. Az emberek arra vágynak, hogy valaki lépjen már oda hozzájuk, és vigasztalja meg őket. És nekünk, keresztyén embereknek az Isten hatalmat adott arra, hogy egymást is vigasztaljuk meg. azzal a vigasztalással, amivel az Isten vigasztal meg. Csendben hallgatni, ott lenni egymással, ez az igazi vigasztalás.

2 Kor 1, 3-7.

3Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, 4aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. 5Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. 6Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. 7A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

Elkültöznek a hanganyagok

Kedves Mindenki, aki látogatja ezt a blogot! A Pécsi Evangélikus Egyházközségnek elkészült az új honlapja. Ezen a honlapon fognak ezentúl ...