2019. május 5., vasárnap

2019. 05. 05. Misericordia Domini Igehirdető: Ócsai Zoltán, Pécs

Tényleg értjük mi, milyen pásztornak lenni? A pásztor nem csak akkor pásztor, amikor minden szép és jó, hanem akkor is, amikor meg kell küzdeni az oroszlánnal. A juhoknak adja minden gondolatát, minden percét. A pásztor olyan, mint egy jó anya.

Jn 10, 1-6.

1Bizony, bizony, mondom nektek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló; 2de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora. 3Neki ajtót nyit az őr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. 4Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. 5Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak tőle, mert az idegenek hangját nem ismerik.
6Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de ők nem értették, mit jelent, amit mondott nekik. 7Jézus tehát így szólt hozzájuk: Bizony, bizony, mondom nektek: én vagyok a juhok ajtaja. 

Elkültöznek a hanganyagok

Kedves Mindenki, aki látogatja ezt a blogot! A Pécsi Evangélikus Egyházközségnek elkészült az új honlapja. Ezen a honlapon fognak ezentúl ...