2018. július 22., vasárnap

2018. 07. 22. Szentháromság ünnepe utáni nyolcadik vasárnap Igehirdető: Hajduch-Szmola Patrik, Pécs

"Értékesek vagyunk, mert az Isten bennünk van, mert megteremtett bennünket. Erről beszél Mózes. Te is értékes vagy, mert benned lakik az Isten."

5 Móz 32, 1-9.

1Figyeljetek, egek, hadd szóljak, a föld is hallja meg számnak mondásait! 2Esőként szitáljon tanításom, harmatként hulljon mondásom, mint permet a zsenge fűre, záporeső a pázsitra. 3Bizony az ÚR nevét hirdetem, magasztaljátok Istenünket! 4Kőszikla ő, tetteiben tökéletes, mert igazságos minden útja. Hű az Isten, nem hitszegő, igaz és egyenes ő. 5Megromlottak, nem fiai már, hitványak; fonák és hamis ez a nemzedék. 6Ez a hála az ÚR iránt, bolond és esztelen nemzet?! Hisz atyád ő, aki megteremtett, ő alkotott és tett erőssé téged.7Emlékezz az ősidőkre, gondold csak át az előző nemzedékek éveit! Kérdezd meg atyádat, ő majd elbeszéli, a közötted élő véneket, ők majd igazolják: 8Mikor a Felséges kiosztotta a népek örökségét, népekre osztva az emberek fiait, mikor kijelölte a nemzetek hazáját, kik annyian vannak, mint Izráel fiai, 9akkor az ő népe maradt az ÚR része, Jákób lett az ő kimért öröksége. 

Elkültöznek a hanganyagok

Kedves Mindenki, aki látogatja ezt a blogot! A Pécsi Evangélikus Egyházközségnek elkészült az új honlapja. Ezen a honlapon fognak ezentúl ...