2018. július 29., vasárnap

2018. 07. 29. Szentháromság utáni kilencedik vasárnap Igehirdető: Ócsai Zoltán, Pécs


Köszönjük, Urunk, hogy nem indítottál minket üres kézzel, hanem elhívtál minket! Adj nekünk bölcsességet, hogy felismerjük ajándékodat!

2 Krón 1, 7-12.

7Azon az éjszakán megjelent Isten Salamonnak, és ezt mondta neki: Kérj valamit, én megadom neked!8Salamon ezt felelte Istennek: Te nagy szeretettel bántál apámmal, Dáviddal, és engem tettél utána királlyá.9Most azért, URam, Istenem, váljék valóra apámnak, Dávidnak adott ígéreted, mert te tettél engem e nép királyává, amely oly sok, mint a föld pora. 10Adj azért nekem bölcsességet és tudományt, hogy tudjam ennek a népnek a közügyeit intézni. Különben ki tudná kormányozni a te nagy népedet?
11Isten ezt felelte Salamonnak: Mivel ez volt a szívedben, és nem gazdagságot, vagyont és dicsőséget kértél, nem is gyűlölőid életét vagy hosszú életet, hanem bölcsességet és tudományt, hogy kormányozni tudd népemet, amelynek a királyává tettelek, 12ezért megadom neked a bölcsességet és a tudományt, sőt olyan gazdagságot, vagyont és dicsőséget is adok neked, amihez fogható nem volt és nem is lesz egy királynak sem, sem előtted, sem utánad.



Elkültöznek a hanganyagok

Kedves Mindenki, aki látogatja ezt a blogot! A Pécsi Evangélikus Egyházközségnek elkészült az új honlapja. Ezen a honlapon fognak ezentúl ...